Ügyfél-tájékoztató az FGSZ KP kereskedés és az FGSZ gáznapi egyensúlytalansági mennyiségek euró alapú elszámolásra való átállásáról szóló tájékoztató tartalmának változásáról

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2019. december 04. napján közzétett ügyfél-tájékoztató szerint az FGSZ Kereskedési Platform Kft. döntése alapján 2020. január 1-jei gáznapi szállítási nappal át kíván állni a jelenlegi forint alapú kereskedésről az euróban történő kereskedésre és napi pénzügyi kiegyenlítésre az általa üzemeltetett kereskedési platformon; továbbá a kiegyensúlyozásból eredő pénzügyi eredmények elszámolása és kiegyenlítése is naponta és euróban valósul meg.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ügyfél-tájékoztatóban foglaltakkal ellentétben a gázpiaci kötelező forgalmi biztosítékigény továbbra is meghatározásra kerül a KELER KSZF Általános Üzletszabályzatának Magyar Nemzeti Bankkal lefolytatott jóváhagyás iránti eljárás következtében. A KELER KSZF tehát 2020. január 1. napjától továbbra is fenntartja a jogot a forgalmi biztosítékigény meghatározására, és annak a gázpiaci ügyfelek által a pénzügyi teljesítésének elrendelésére a hatályos szabályokkal összhangban.

Az ügyfél-tájékoztatóban közölt további információk változatlan formában aktuálisak, és a 2020. január 1-jei átállással bevezetésre kerülnek.

Üdvözlettel:
KELER KSZF Zrt.