Nemzetközi kapcsolatok


  EACH (European Association of CCP Clearing Houses) www.eachccp.eu

A KELER KSZF tagja az európai klíringházak szövetségének, mely fő célja, hogy közös véleményt fogalmazzon meg szabályozói egyeztetések és konzultációk során, illetve segítse a tagokat abban, hogy az iparágnak egységes megértése legyen a vonatkozó sztenderdekkel és ajánlásokkal kapcsolatban.

  AFM (Association of Futures Markets) www.afmorg.net 

A KELER KSZF tagja a határidős piacok szövetségének, melynek fő célja, hogy új derivatív piacok kialakítását támogassa, nemzetközi konferenciákat szervezzen, valamint segítse a tagok közötti információáramlást annak érdekében, hogy erősíthessék a bilaterális kapcsolataikat és megoszthassák egymással a tudást, tapasztalatot.

 

CPP12 – The Global Association of Central Counterparties - https://ccp-global.org/  

A KELER KSZF további fontos nemzetközi kapcsolattal is rendelkezik a CCP12 szervezeten keresztül. A CCP12 egy olyan globális szervezet, amely a központi szerződőfeleket képviseli, és célja az iparág egyetértésének és  koordinációjának elősegítése a szabályozói kérdésekben, valamint a tapasztalatok és információk megosztása a tagok között a CCP-kkel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről gyakorlatokról. A KELER KELER KSZF Zrt. aktív résztvevője ennek a globális közösségnek.