RSS

 

Az RSS (Really Simple Syndication) egyszerűsített hírközlést jelent, melyet portálok, weboldalak tesznek közzé. Egy felhasználó egyszerre több szolgáltató híreire is kíváncsi lehet, ezért az RSS olvasó programokban több hírcsatorna is összefogható.
Az RSS szolgáltatás segítségével egyszerűen férhet hozzá a különféle portálokon megjelenő tartalmakhoz. A különböző forrásokból származó információkat egy jól rendezett "tartalomjegyzékbe" gyűjthetjük össze. Az RSS előnye, hogy nem kell folyamatosan böngészni kedvenc honlapjainkat, hanem "házhoz szállítva" kapunk egy "válogatást" a legfrissebb tartalmakból.
RSS olvasó programokból nagyon sokféle létezik, vannak, melyek böngészőn keresztül érhetőek el illetve önállóan telepíthető programok közül is válogathatunk. A böngészők újabb verziói funkcionális szinten támogatják az RSS olvasást.
Az RSS használata egyszerű, mivel csak egy RSS olvasóra van szüksége, és máris elmentheti kedvenc hírcsatornái elérhetőségeit. A hírcsoportokra való feliratkozás is egyszerű: az ikonok közül keresse meg az "új feed hozzáadása" ikont (pl. "Add new feed"), és másolja be a követni kívánt hírcsatorna link címét.