15 éves a KELER KSZF

A KELER KSZF 2023-ban ünnepli alapításának 15. évfordulóját, és ez alkalomból az alábbiakban olvasható Pavlics Babett vezérigazgató köszöntője


Tisztelt Ügyfelek, Tulajdonosok, Kollégák!

A KELER és a KELER KSZF születésnapját ünneplejük.  A 2008-as alapítása, a KELER-től történő különválása után a KELER KSZF idén, az önálló, 15. születésnapját ünnepli.
 
  • 15 év, sőt a KELER-rel együtt 30 év KELER KSZF.
  • 15 illetve 30 év: bizalom és partnerség.
  • Ez az, ami a KELER KSZF-et a leginkább jellemzi.

Bizalom:
Kezdhetném-e mással, amikor a KELER KSZF rendeltetése az, hogy a tőzsdei kereskedésbe biztonságot és stabilitást hozzon.
A KELER KSZF az elmúlt hossz,ú hosszú évek során, még a legvérzivatarosabb időkben is teljesítette a feladatát. Legyen az az egykori 1998-as orosz válság, a 2008-as pénzügyi válság, a brókerbotrány vagy épp az elmúlt időszakban átélt energiaválság, a KELER KSZF sok ezer, akár de sok tízezer napi tranzakció esetében kezelte a kockázatokat professzionálisan, és számolta el az ügyleteket úgy, hogy nettósítással, automatizáltsággal a piac hatékonyságát is jelentősen támogattuk. 

Partnerség:
A központi szerződő fél tevékenység ott kezdődik, hogy a tőzsde vagy kereskedési helyszín megbíz egy professzionális intézményt az elszámolások lebonyolításával. Büszke vagyok rá és ezúton szeretnék köszönetet mondani a Budapesti Értéktőzsdének, a Magyar Nemzeti Banknak és a magyar tőkepiac minden intézményi szereplőjének, hogy a KELER KSZF-et már kezdetektől partnerének tekintette. 
A KELER KSZF 2010. óta az árupiacok egy nagyon speciális szegmensét, az energiapiacokat is kiszolgálja. Ezáltal immár több mint 13 éve kiemelt partnerünknek mondhatjuk az MVM Csoportba tartozó gáz- és villamos energia tőzsdéket, valamint a Magyar Földgázszállító Zrt-t is.
Bízom benne, hogy ahogy több mint 15 éve, és eddig minden válsággal terhelt évben hely álltunk, úgy kapacitásainkkal és tudásunkkal az elkövetkező hosszú években is hozzájárulhatunk a magyar tőkepiacok és energiapiacok biztonságához. 

Végül, de nem utolsó sorban ne felejtsük el, hogy a partnerség a kollégáinknál kezdődik.  A KELER KSZF sikerei a kollégáink tudásán, szakértelmén és odaadásán múlik a leginkább.  Büszke vagyok rá, hogy olyan kollégákkal dolgozhatok, akik akár már a KELER első éveitől velünk dolgoznak. Vannak olyanok is, akik 15-20 éves pénzügyi, banki tapasztalat után csatlakoztak a KELER KSZF-hez és még örömtelibb, hogy mindig vannak fiatalok, akik a pályájuk kezdő éveit bízzák ránk. 

Nincs tehát Siker egy kiváló Csapat nélkül!
A KELER KSZF az elmúlt 15, sőt 30 évben bizonyította, hogy a magyar tőke- és energiapiacokon létezik CSAPAT és létezik eredményes CSAPATMUNKA.  És ez a CSAPATMUNKA nem korlátozódik cégen belülre, hanem kinyúlik a piaci szereplőkig. Ez a CSAPAT nem korlátozódik egy iparágra, hanem átnyúlik tőke- és energiapiacokon. Ez a CSAPATMUNKA nem korlátozódik Magyarországra, hanem az EMIR engedély és energiaszolgáltatásaink révén ma már kinyúlik szinte egész Európára.  

Büszke vagyok rá, hogy ennek a Csapatnak a része lehetek, és ezúton kívánok minden partnerünknek, ügyfelünknek és kollégánknak még sokszor 15 sikeres évet! 

Üdvözlettel
Pavlics Babett, vezérigazgató
KELER KSZF